Ζούμε Πέρδικα – Θάλασσα …Θάλασσα και αλμυρό νερό

Οι περίφημες παραλίες της Θεσπρωτίας και ειδικά της Πέρδικας έχουν μείνει αξέχαστες για πολλούς επισκέπτες.  Ξεκινώντας από νότια, το όμορφο Πραπαμάλι είναι ένα κρυμμένο θησαυρό, που, αν και δύσκολη η πρόσβαση, όσοι έχουν πάει θα το επισκεφτούν ξανά και ξανά.  Ιδανικό για όσους θέλουν λίγη περιπέτεια και ησυχία, και ίσως όσοι έχουν πρόσβαση με σκάφος.11012784_10207390850035965_8295030797742039858_n

 

Το Καραβοστάσι είναι η μεγαλύτερη παραλία της Θεσπρωτίας.  Η εφημερίδα Daily Telegraph, αποκαλεί την παραλία ως “ένα κομμάτι Ελληνικού παράδεισου”.  Η άμμος είναι χοντρή και τα νερά βαθιά – κρυστάλλινα και ότι πρέπει για τον κάθε λάτρη της κολύμβησης.

1461_2_44

 

Η Αρίλλα, το λιμανάκι βρίσκεται λίγο πιο βόρεια.  Η γραφική παραλία με τα ρηχά της νερά και ψηλή άμμος είναι ότι καλύτερο για οικογένειες με μικρά παιδιά. Οι ψαρόβαρκες στα αριστερά και τα βράχια από δεξιά ολοκληρώνουν την εικόνα αυτής της ειδυλλιακής παραλίας.

 

78787178

Ένας δρόμος μέσα από ελαιώνες θα σας οδηγήσει στην όμορφη παραλία του Σοφά.  Ένα μέρος για όσους θέλουν να κατασκηνώσουν, εφ’ όσον εδώ είναι και το μοναδικό κάμπινγκ της περιοχής.

12

Η Αγία Παρασκευή είναι ιδιαίτερα αγαπημένη στους επισκέπτες της Πέρδικας.  Το νησάκι που βρίσκεται απέναντι, γεμάτο από πρασινάδα, στέκεται προστάτης της παραλίας.  Πολλοί κολυμπάνε μέχρι το νησάκι, ανακαλύπτοντας την ομορφιά του από κοντά.

hotel-agia-paraskevi-9

Το Μέγα Ντράφι είναι η τελευταία παραλία της Πέρδικας.  Άλλη μια παραλία που έχει δικό της χαρακτήρα, εδώ μπορείτε να απολαύσετε πεντακάθαρα νερά και μοναδικά μπάνια, εξερευνώντας τη θαλάσσια ζωή ανάμεσα στα βράχια.

images

 

Υπάρχει κάτι για όλους σε αυτήν την περιοχή. Εδώ έχουμε αναδείξει κάποιες από τις παραλίες της Πέρδικας, αλλά καλύτερα να τα ανακαλύψετε μόνοι σας, ίσως βρείτε και δικούς σας κρυμμένους θησαυρούς….

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s